Sabtu, 17 Disember 2011

(H.R.Tirmidzi dan Ahmad)

Sabda Rasulullah s.a.w: Apabila datang kepadamu seorang laki-laki untuk meminang, yang engkau redha terhadap agama dan akhlaknya, maka nikahkanlah dia. Bila tidak engkau lakukan maka akan terjadi fitnah di muka bumi dan akan timbul kerosakan yang merata di muka bumi. (H.R. Tirmidzi dan Ahmad)

jilbab..

Pemandangan wanita berjilbab dengan celana celana ketat, baju ketat, baju tipis dan singkat sudah menjadi pemandangan mata setiap hari saat kita berada di jalan,Dikampus dsb. Tak kurang juga pakaian wanita yang berjilbab lebih seksi dari wanita tidak bejilbab. Tidak kurang juga wanita berjilbab lebih buruk perangainya dari wanita tidak berjilbab
Tanda Benarnya Sabda Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam
Dari Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu, beliau berkata bahwa Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
صِنْفَانِ مِنْ أَهْلِ النَّارِ لَمْ أَرَهُمَا قَوْمٌ مَعَهُمْ سِيَاطٌ كَأَذْنَابِ الْبَقَرِ يَضْرِبُونَ بِهَا النَّاسَ وَنِسَاءٌ كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ مُمِيلاَتٌ مَائِلاَتٌ رُءُوسُهُنَّ
كَأَسْنِمَةِ الْبُخْتِ الْمَائِلَةِ لاَ يَدْخُلْنَ الْجَنَّةَ وَلاَ يَجِدْنَ رِيحَهَا وَإِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ كَذَا وَكَذَا
“Ada dua golongan dari penduduk neraka yang belum pernah aku lihat: [1] Suatu kaum yang memiliki cambuk seperti ekor sapi untuk memukul manusia dan [2] para wanita yang berpakaian tapi telanjang, berlenggak-lenggok, kepala mereka seperti punuk unta yang miring. Wanita seperti itu tidak akan masuk surga dan tidak akan mencium baunya, walaupun baunya tercium selama perjalanan sekian dan sekian.” (HR. Muslim no. 2128)

Abu Bakar as-Sidik..

Abu Bakar as-Sidik mengatakan, aku dengar Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: "Perempuan menggunakan lidah untuk menyakiti hati suaminya ia akan dilaknat dan kemurkaan Allah."

Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: "Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya aku saksikan kebanyakan ahli neraka adalah perempuan."

∙Rasulullah s.a.w. ditanya, mengapa ya Rasulullah? Baginda s.a.w. menjawab: "Perempuan mengkufurkan suaminya dan mengkufurkan ihsannya, Jika engkau membuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia belum berpuas hati dan cukup." (Hadis riwayat Bukhari) - ∙

'' KALAU SUKA..'' ♥

“ Kalau suka, jumpalah ibu bapa. Sayangnya, tiada yang berani, tanda tak bersedia. Kalau tak bersedia, kenapa nak bercinta? Bukankah itu pintu zina semata-mata? Nauzubillah. Saya berazam membangkitkan mereka daripada kelalaian fitnah wanita di akhir zaman dengan sebuah prinsip dan ketegasan.”
(Fatimah Syarha, Pemilik Cintaku Setelah Allah dan Rasul) ♥ _ ♥

! PERHATIAN !

!) PERHATIAN (!) Metro Tv baru mengeluarkan berita hacker sudah mulai masuk facebook,Tagged,Twitter,friendster DLL & mereka mendapatkan video seks mamakai nama Anda pd dinding teman2 Anda tanpa Anda mengetahuinya dan juga virus-2 di message. Anda tdk dpt melihatnya,tpi org lain bisa melihat seolah2 Anda yg mempublisikan. jdi jika Anda menerima sesuatu tntg video (barangkali atas nama saya,itu bukan dari SAYA. sebarkan ini utk keamanan Anda. Terima Kasih.
#SHARE SECEPATNYA#

♥ _ ♥

♥ Alangkah INDAHNYA ku llihat berjalan seorang MUKMINAH, labuh tudungnya dengan wajah yang ditutupi NIQOB, berjalan penuh TAWADDU'..setap gerak gerinya terpampar pribadinya yang LEMBUT... KASIH SAYANG jelas terpampar dari sinar matanya, yang lahir dari hati yang IKHLAS hanya kerana DIA...
Subhanallah..kini tiba masanya untuk berubah ke jalan yang hak...Allahu Rabbi..wa Laa ilaa ha illa hu... ♥

! ♥ INGAT♥

::. Jangan KAU berasa BANGGA dengan KECANTIKANMU sehingga, DIKEJAR JUTAAN LELAKI. Jika KAU BERBANGGA, KAU MENYAMAKAN DIRIMU dengan PEPASIR DI PANTAI, yang BOLEH DIPIJAK dan DIMILIKI SESIAPA SAHAJA. MULIAKANLAH DIRIMU dengan TAQWA, setanding MUTIARA ZARBARJAD yang hanya MAMPU, DIMILIKI, PENGHUNI SYURGA.::

p/s : "Yang bercahaya tak semestinya emas, yang cantik tak semestinya permata"

♥ SEHARUM KASTURI ♥

Ketika ramai orang bertanya kepada Saidina Abu Bakar: " Kami selalu mencium bau harum kasturi dari tubuhmu sedangkan kamu tidak memakai kasturi. Apakah yang menyebabkan dirimu menjadi seharum kasturi?" Saidina Abu Bakar menjawab," Demi Allah, sudah bertahun aku tidak memakai kasturi tetapi bau harumnya bagaikan sebati dalam diriku. Mereka bertanya bagaimana boleh terjadi hal s...edemikian.

Lalu Abu Bakar Al-Miski pun menceritakan peristiwa di sebalik keharuman kasturi itu. Pada suatu hari, ada seorang wanita yang melakukan tipu daya terhadapku sehingga aku masuk ke dalam rumahnya.

Ketika aku berada di dalam rumahnya, dia menutup semua pintu dan jendela rumahnya seraya menggodaku untuk melakukan maksiat. Aku kebingungan dan tidak tahu bagaimana harus melarikan diri. Lantas aku bertanya wanita itu, " Aku ingin ke tandas untuk berhadas".

Lalu wanita tersebut memerintahkan pembantunya untuk menghantarku ke tandas. Sesudah berhadas, aku pun melumuri seluruh badanku dengan kotoran najisku. Kemudian aku kembali kepada wanita tersebut. Wanita tersebut sungguh terkejut dan marah dengan tindakanku dan menyuruh pembantunya mengusirku. Setelah itu, aku pulang ke rumahku dan mandi.

Pada malam harinya, aku bermimpi ada suara berkata kepadaku, "Kamu telah melakukan suatu amalan yang belum pernah dilakukan oleh siapa pun. Sungguh Kami akan mewangikan tubuhmu di dunia dan akhirat". Ketika aku bangun pagi keesokan harinya, aku merasakan tubuhku menyebarkan bau kasturi sehingga ke saat ini ia masih kekal.

Begitulah kisah para sahabat yang takutkan azab Allah s.w.t. Betapa perlunya perasaan takutkan Allah ini terselit dihati umat Islam yang inginkan kebahagiaan ukhrawi.

"Sesungguhnya orang-orang yang takut (melanggar hukum) Tuhannya semasa mereka tidak dilihat orang dan semasa mereka tidak melihat azab Tuhan, mereka beroleh keampunan dan pahala yang besar"- Al-Mulk:12.

^_^

insyaALLAH~......the one for me is out there,preparing his DEEN to be the BEST IMAM in my dunia n akhirat....^______^♥

♥ be patient,TRUST WHOLEHEARTEDLY n PUT your HEART in ALLAH's WILL~...
right time,right place,Allah will let us meet..un...der His RAHMAH n LOVE........
through akad nikah♥

*cintaku kerana AGAMAmu..
*cintaku pada kesungguhan mu solat AWAL WAKTU...
*cintaku pada kesempatan yg kau ambil tika kedinginan malam,bertemu PENCIPTAMU tatkala teman2mu lena dibuai mimpi...
*cintaku pada keringanan langkahmu pergi masjid BERJEMAAH...
*cintaku pada kelancaran bacaan AlQURAN mu yg merdu...
*cintaku pada SEMANGAT JUANG mu MENEGAKKAN AGAMA ALLAH di muka bumi..
*cintaku pada CITA2 TERAGUNG mu untuk SYAHID berjuang fisabilillah....

~cintaku akan makin mendalam padamu sekiranya diri mu mngutamakan CINTA ILLAHI,CINTA RASUL ALLAH,CINTA IBU BAPA mu,melebihi dari diriku yg hina ini~

insyaALLAH....jadikan CINTA ILLAHI sandaran untuk kita belajar mencintai dan dicintai...♥♥ sentuhan hatiku melalui tahajjud,kuncinya pada sujud mu...:)

*..BUKAN HANYA SEKADAR SEMANGAT..*

Dirikanlah DAULAH ISLAM dalam jiwa kamu, nescaya akan TERTEGAKLAH ia di atas bumi kamu..Allah mencipta PERATURAN, hukum dan undang-undang kerana kasihNya kepada hambaNya supaya setiap manusia TIDAK MENYIMPANG jauh daripada landasan kebaikan dan kebenaran..

SOLAT BERJEMAAH adalah perkara paling asas yang perlu DITITIKBERATKAN oleh mereka yang ingin MEMPERJUAN......GKAN Islam..di manakah kita semasa AZAN dilaungkan? Bukankah Nabi SAW pernah berkata :
"Ditanya kepada Nabi Muhammad SAW, apakah AMALAN yang terbaik..maka jawab Nabi : SOLAT DI AWAL WAKTU.."
(Riwayat At-Tirmidzi dan Abu Daud, Albani : Sohih)

>>> Kita kena MUHASABAH DIRI kembali..PUPUKLAH syariat Islam dalam diri kita terlebih dahulu, jika tidak dapat perintah negara maka perintah dahulu KELUARGA kita..tegakkan Islam dalam keluarga, pastikan para wanita MENUTUP AURAT dan para lelaki melakukan solat BERJEMAAH di masjid..adab kehidupan yang islamik perlu ditegakkan, pastikan suasana rumah bersih dari sarang LAGHA (melalaikan dan tidak berfaedah)..insyaAllah, apabila syariat islam telah lahir di dalam sesebuah keluarga, maka daulah islam juga akan BERTAPAK di dalam negara..♥♥♥

UPIN- IPIN!

SEBARKAN!! Sebutlah Uffin bukan Upin sebab Upin dalam bahasa Aramaic bermaksud "Aku Benci Rasul." Sebutlah Ariffin bukan Ipin sebab Ipin dalam bahasa Syriac bermaksud " Aku Suka Israel ." Ini diburukkan lagi oleh penggunaan huruf "U" pada baju Upin dan "I" pada baju Ipin. "U" bermaksud " USA " "I" bermaksud " Israel ".
Terbuktilah bahawa Upin & Ipin juga merupakan agenda tersembunyi Yahudi dalam .................................... melemahkan akidah umat Islam. Mereka menggunakan Upin & Ipin sebagai jarum halus terbaru setelah mereka gagal dalam misi Pokemon, Doraemon, Digimon dan Mamula Moon. LAGI SATU : Baru-baru ini Syarikat Apple telah melancarkan
iPhone 4G. Diharap ikhwah dan akhawat semua dapat sama2 memboikot iPhone 4g kerana ia sebenarnya adalah agenda yahudi. 'i' pada perkataan iPhone sebenarnya
merujuk kepada ' Israel '. 4G pula bermaksud "GOD, GOLD, GLORY and GIRL". kalu kamu benar2 cintakan ALLAH S.W.T dan RASUL S.A.W ...